Broadcast: News items

Work to increase spaces in Sussex House and visitors’ car parks

Work is ongoing to combine the Sussex House car park (P4) and the adjacent visitors’ car park, which will optimise the space and result in an overall increase of 11 parking bays.

The works are part of efforts to maximise the effective use of existing car parking spaces on campus; in November, the 30 spaces in the visitors’ car park were permanently opened up to all drivers.

The two car parks are in normal use during the latest alterations, which will go on until the new year.

However, on the morning of Thursday 21 December the lower part will be closed from 7.30-11am (with the upper section open as normal) so that tarmac can be laid.

A small number of parking bays will be used to allow for a one-way system to operate in the whole car park as works continue. Some other parking spaces are taken up by the contractors’ site compound.

The works outside Sussex House are being carried out in two phases, from 13-22 December and from 23 December-2 January.

There are nine main parking areas located across campus. All nine car parks are open for parking to all drivers on a "first come, first to occupy" basis.

We encourage you to be flexible in using the campus car parks that are available rather than focusing on the one closest to your place of work or study. If you are having difficulty in finding a free space on campus, you may wish to consider using the car park adjacent to Lewes Court (P9), which usually has spaces.

In 2018 the new multi-storey Jubilee car park – currently under construction on the west slope of campus - is expected to be ready for use. The building’s two wings will contain a total of 349 spaces (including 14 for disabled drivers).

The new Jubilee car park forms part of a wider car parking strategy as the University proceeds with a major programme of campus development.

As each construction project progresses over the next few years, efforts will be made to maintain the overall number of campus car parking spaces at existing levels as far as possible, through the redevelopment of current provision.


Posted on behalf of: University of Sussex and SEF
Last updated: Tuesday, 19 December 2017

Share:

If you'd like to leave a comment, enter your ITS username, password, and your comment. The comment may need approval before it is displayed, so don't expect your comment to appear right away.

By submitting a comment you are agreeing to the Acceptable Use Policy.